Auringon sininen taivas, tulppaanikimpussa värien kirjo. Yöllä kuuntelin sadetta ja tuulen viuhumista turvasta peiton alta, nyt Kiiskisen Hengissä soi tuulen sekaan. Mikä se on, minne se minua vie aikaan muutaman vuoden takana, musiikin vahva kieli.

Nämä päivät olen muutaman viime viikonlopun tiiviin ohjelman ja matkustelun -niin mukavaa kuin se onkin ollut- vastapainoksi rauhoittanut ja hiljentänyt omaksi kotiajaksi ilman suunnitelmia. Haluan kuunnella sitä, mitä sisin nyt eniten kaipaa tehdä. Toteuttaa arkisia askareita, valita sitä, mikä on juuri nyt hyväksi.

Tähän asti se on tarkoittanut syvää unta, heräämistä omaan tahtiin. Aamupalaa hotelliaamiaisen tapaan: leipää, hedelmiä, pakastimen mustikoita, valmiiksi kuorittuna, pilkottuna ja pöytään nostettuna, ja sitten vasta istahtamista pöytään sinua vastapäätä ilman kiirettä, sitä että ainakin toinen meistä moneen kertaan nousee hakemaan jotakin, unohtunutta lusikkaa, uutta purkkia jääkaapista.

Myöhemmin tänään, ehkä ainakin rantaan kuljeskelemista, viipymistä valossa ja Jumalan läsnäolossa, joka minulle syvästi luonnon kautta. Niin toivon, hiljentymistä Taivaan äärelle oman sydämen kaiken ikävän, huolien, haaveiden, ilon kanssa. Uskallusta kuulla sisimmän syvimpiä oloja, pysähtymistä, vakavasti ottamista, että en suruja unelmia ohittaisi. Enkä ohittaisi myöskään Häntä, sanojaan tässä, puhetta läsnä sille mikä merkityksellisintä, kauneinta on ja kantamusten jättämistä Hänen huolenpitoonsa, rakkautensa alle luopumista, luottamista.

Konkreettisesti luultavasti kirjoitettuja sanoja, ehkä luettujakin sanoja, kirjan kantta käsiä vasten. Todennäköisesti myös kodin siivouspäivää, astioiden tiskaamista ja hoidettavia asioita: kirje postiin, kartongit keräysastiaan, laskut maksuun. Leipoisinko ehkä jotakin, tuoksuisi suklaakeksit tai juustosarvet, ehkä pakastecroissantit tai puolukkavispipuuro. Haluaisin unohtaa hetkeksi työmietteet, jättää ne taka-alalle, katsoa vaatekaapin sisällön läpi, ehkä tutkia haavehankittavia, pohtia ja antaa tapahtua. Ja kaikkein eniten, että sinä tulisit tänä iltana töiden jälkeen kanssani lautapelejä, hierottuja hartioita, iltapalaa. Joka tapauksessa kaikki kaikessa rauhassa. Kaikki kaikessa, rauha.